T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ATAKUM - Adnan Kahveci İlkokulu

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi

Atakum Adnan Kahveci İlkokulu'nda Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi, öğrencinin kendini geliştirebilmesi, yaratıcı düşünebilmesi, problem çözme ve karar verebilme becerisine sahip olabilmesi, daha verimli bir yaşama doğru kendini hazırlayabilmesi için çalışmalarını, kişisel, eğitsel ve mesleki rehberlik alanlarında her öğrenciye yönelik olarak yürütmektedir.

Okulumuzda; öğrencilerimizin yaş gelişim özellikleri doğrultusunda çalışmalar yürütülmekte; sosyal, duygusal ve bilişsel becerilerini geliştirici ve destekleyici çalışmalar yapılmaktadır. Ağırlıklı olarak; yaratıcı düşünebilme, problem çözme ve karar verebilme becerisine sahip olabilme, sorumluluk bilinci kazanma, öfke kontrolü, sorun çözme, arkadaşlık ilişkileri, özgüven kazanma, zorbalıkla baş edebilme ile ilgili kazanımlara yer verilmektedir.

Okulumuzda tüm öğrencilere yönelik olarak; bireysel görüşmeler, sınıf çalışmaları, gözlem ve değerler eğitimi çalışmaları yapılmakta; öğrencileri yönlendirme ve takip etme sürecinde yer alınmaktadır. Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik seminerler düzenlenmekte, bilgilendirme amaçlı bültenler ve yazılar hazırlanmaktadır.

04-09-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.09.2020 - Güncelleme: 09.11.2023 16:27 - Görüntülenme: 289
  Beğen | 2  kişi beğendi